LG G2-G3 ve G4 Tecrübelerim 2

 Yazdır

braveturks

Çalışkan üye
Yasaklı üye
3 Ocak 2017
1,011
839
113
38
Yazının Birinci bölümünü okuyabilirsiniz. Aşağıda anlatacaklarımı evde denemeyiniz. Cihazınıza ve kendinize ciddi zarar verebilirsiniz. Sorumluluk kabul etmiyorum. Demedi demeyin!

G2 modelinde karşılaştığım sorunlar ile başlayayım. LG'nin G serisinin hemen hemen hepsinde soket arızası yok denecek kadar azdır. Fakat başka çeşit arızalar ortaya çıkabiliyor. İşte bunlardan bazıları;
G2 Wifi Arızası: Bu arızanın üstesinden telefonu Lg Mobile Support Tool yardımı ile güncelleyerek aşmıştım. Fakat bir gün sonra cihaz aynı nedenden ötürü tekrar geldi. Kalıcı çözüm telefonun sökülüp wifi entegresinin ya değiştirilmesi ya daüzerine baskı kurarken yeniden ısıtmaktır. Bana göre wifi entegresinin ısıtılıp üzerine termal macun konulması sorunu çözüyor. Entegreyi ısıtırken Steinel marka sıcak hava tabancası kullanıyorum. Diğer hava tabancaları entegreye ve ana karta zarar verebilir. Tabancanın sıcaklığı 400 derece olmalı. Entegreye dik bir açı ile uygulanmalı. Diğer parçaların zarar görmemesi için tabanca sadece wifi entegresinin üzerinde 1 veya 2 cm yükseklikte 60-70 saniye süre kadar gezdirilmeli. Sıcak hava uygulanırken cımbızın tersi veya spatula ile entegreye baskı kurulması gerekli. (En azından ben böyle yapıyorum.) Daha sonra ana kart soğumaya bırakılır. Uygun ısı iletken maddeler ile entegrenin üzeri kapatılır. Entegrenin üst muhafaza sacı yerine monte edilir. Cihaz kullanıma hazır.

G3 & G4 Modellerinde Karşılaştığım Sorunlar:
  • Logo Ekranında Kalma
  • Mavi Ekran Hatası
  • Wifi & Bluetooth Açmama hatası
  • Qualcomm Mod Hatası
  • Cihazın Hiçbir Şekilde Tetik Vermemesi Hatası
  • Bazen Sim Kartı Görmeme ve 3G açmama Hatası
Yukarıda maddeler halinde sıraladığım tüm hataların çözümünü işlemciye müdahale ederek buldum. Bu cihazların işlemcisi Qualcomm. Yukarıda sıraladığım arızalar başka model Qualcomm işlemcili cihazlarda da meydana gelebiliyor.

Logo Ekranında Kalma: Yazılımsal bir arıza olabilir. Fakat cihaz aniden hiçbir sıkıntısı yokken kendini resetleyip logo ekranında kalıyor veya sürekli reset atıyorsa sorunun kaynağı yazılımsal olmayabilir. Arzu edenler yazılım deneyebilir. Eğer sorun yazılım ile çözülmedi ise işe koyulalım. Sökmemiz gereken çok vida var. :) Telefonun anakartını sökelim. Ana kartı çıplak gözle bir kontrol etmekte fayda var. Sıvı temas, yanma, göçme varmı diye. Bunları hiçbiri yok ise yolumuza devam edelim. Ana kartın üzerinde bize gerekli olan parça işlemci. G3 ve G4 ana kartlarda işlemci farklı yerlerde yer alıyor. İşlemcinin üzerinde Qualcomm yazıyor olsa gerek. İşlemcimizi bulduk. Sıra işlemciye müdahale etmeye geldi. Bize lazım olan Steinel marka hava tabancası ve daha da önemlisi TİNER. Hava tabancasının sıcaklığını 400 dereceye ve fan hazını birinci seviyeye ayarlayalım. Tabancanı üflediği hava tam olarak ısındıktan sonra işlemcinin üzerine 1 veya 2 cm yükseklikte tutarak 90 derecelik açı ile sıcak havayı uygulayalım. Diğer yandan farklı noktalardan cımbızın tersi veya benzeri bir şey ile ısı uygularken işlemcinin üzerine ARA ARA baskı kuralım. Bu işlemi 60 saniye kadar uygulayın. Daha sonra ana kartı soğumaya bırakın.
Şimdi ikinci aşama: Ana kart soğuduktan sonra latex eldiven giyelim. Maskemizi takalım ve bir diş fırçası yardımı ile ana kartı bir güzel tinerleyelim. Kafa etkisi yapan timer kokusu ortamdan çekildikten sonra maskemizi çıkarabiliriz.
Şimdi daha önceden hazırladığımız termal silikonların işlemcinin üzerine döşeyelim.
Ben silikonları döşemeden önce bilgisayar işlemcilerinde ısı iletkenliği için kullanılan termal macun kullanıyorum. İnce bir zar şeklinde entegrenin üzerine macun sürüyorum. Sonra termal silikon döşüyorum. Bu işlem de bittikten sonra ana kartın muhafazalarını takıp telefonu topluyorum. Telefonu açabilirsiniz.
BU İŞLEMLERDEN SONRA TELEFON AÇILDIĞINDA HİÇBİR VERİ KAYBI YAŞANMAMIŞ OLUYOR. TABİ BU İŞLEMLERDEN ÖNCE YAZILIM DENENMEDİYSE.


Yukarıda maddeler halinde sıraladığım tüm arızaların çözümünde bu yöntemi kullandım. Ya da eninde sonunda kullanmak zorunda kaldım. Bir örnek ile bitireyim. Lg G3 cihaz geldi. Cihaz bazen sim kart yok hatası veriyor. Genellikle de 3G açık iken bir süre sonra bu arızaya düşüyor. Önce basite aldım. Yazılım attım. Gerekli güncellemeleri yaptım. Telefonu test ettim. Arıza giderilmiş gibi duruyordu. Bir hafta sonra cihaz aynı arızadan tekrar geldi. Sim kart yuvası değişti. Cihazı test ettik. Yine problem yok gibiydi. Cihaz bir iki gün sonra yine geldi. Bu sefer cihaz sahibini sorguya çektim. Arada bir cihazın kendini resetlediğini ve bazen çok ısındığını söyledi. Kafamda şimşekler çaktı hemen:))) Bu sefer kararlıydım. O işlemcinin canına okuyacaktım. Onu omlet gibi kızartacaktım. Öyle de yaptım. Sorun giderildi. 4-5 ay oldu müşteri hala gelmedi.


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: silivriserdar

silivriserdar

Çalışkan üye
Yasaklı üye
23 Ara 2016
4,452
3,505
163
40
Bugün lg G3 d855 cihaz geldi. Kernel crash hatası veriyordu ekranda ve aşırı Isınma vardı. Yazılım format attım ama gene cihaz kendi kendine kapanıyordu. Sonra Termal ile işlemci üstüne konuldu. Ve cihaz düzeldi Isınma sorunu açma kapanma sorunu ortadan kalktı.