Xiaomi Gece Modu - Karanlık Mod - Siyah Ekran - Koyu Tema Sorunu
Xiaomi markalı bir cihaz kullanıyorsanız, yazılımdan kaynaklanan bir hata nedeni ile,
Google Widget'inin, Bildirim Paneli'nin, Arama, Rehber, Mesajlar ve diğer uygulamalardan bazılarının,
Zaman zaman anlamsız bir şekilde koyu moda geçtiğini görmüşsünüzdür.

Öncelikle bu hatanın neden oluştuğundan bahsedeyim,
Karanlık tema kullanan bir uygulama çalıştırdığınızda veya bazı uygulamalarda Gece Modu'nu aktif hale getirdiğinizde bu sorun yaşanıyor.
Örneğin, ben bu sorunu,
Uygulamanın Gece Modu özelliği yok, lakin uygulama yapımcıları uygulamada karanlık tema kullanmışlar.
Ne zaman bu uygulamayı çalıştırsam, cihazım Gece Modu'na geçiyor.
Bu nedenle de
Siz de benim gibi cihazınızı bu şekilde kullanmak istemiyorsanız,
Hemen kolları sıvayıp araştırma yapmaya başlamışsınızdır.
İnternette bu sorunun çözümü ile ilgili bir çok öneri mevcut.
Örneğin, cihazınızı Gece Modu'na geçiren uygulamanın ayarlar bölümünden Gece Modu'nu kapatmak,
Cihazınızın Geliştirici Seçenekleri bölümünden cihazınızı Gece Modu'ndan çıkartmak, gibi...
Lakin, ya cihazınızı Gece Modu'na geçiren uygulamanın ayarlar bölümünde bende olduğu gibi Gece Modu'nu kapatmanız mümkün değilse?
Yahut, cihazınızın Geliştirici Seçenekleri bölümünden yine bende olduğu gibi Gece Modu ile ilgili bir ayar yoksa?
Bu sorunu en kolay şekilde şöyle çözebilirsiniz,
Cihazınıza Gece Modu özelliğini açıp kapatabileceğiniz bir uygulamaya yükleyip Gece Modu'nu kapatarak.
Ben bu işlem için kendime
Siz dilerseniz farklı bir uygulama da kullanabilirsiniz.

Cihazım Gece Modu'ndan çıkıyor.
Xiaomi markalı bir cihaz kullanıyorsanız, yazılımdan kaynaklanan bir hata nedeni ile,
Google Widget'inin, Bildirim Paneli'nin, Arama, Rehber, Mesajlar ve diğer uygulamalardan bazılarının,
Zaman zaman anlamsız bir şekilde koyu moda geçtiğini görmüşsünüzdür.

Öncelikle bu hatanın neden oluştuğundan bahsedeyim,
Karanlık tema kullanan bir uygulama çalıştırdığınızda veya bazı uygulamalarda Gece Modu'nu aktif hale getirdiğinizde bu sorun yaşanıyor.
Örneğin, ben bu sorunu,
Bağlantıyı görüntülemek için izniniz yok! Lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.
uygulamasını çalıştırdığımda yaşıyorum.Uygulamanın Gece Modu özelliği yok, lakin uygulama yapımcıları uygulamada karanlık tema kullanmışlar.
Ne zaman bu uygulamayı çalıştırsam, cihazım Gece Modu'na geçiyor.
uygulamasının ayarlar bölümünde, uygulamanın temasını değiştirebileceğim veya Gece Modu'nu açıp kapatabileceğim bir seçenek yok.Bu nedenle de
uygulamasını çalıştırdıktan sonra, cihazımı Gece Modu'nda kullanmak zorunda kalıyorum.Siz de benim gibi cihazınızı bu şekilde kullanmak istemiyorsanız,
Hemen kolları sıvayıp araştırma yapmaya başlamışsınızdır.
İnternette bu sorunun çözümü ile ilgili bir çok öneri mevcut.
Örneğin, cihazınızı Gece Modu'na geçiren uygulamanın ayarlar bölümünden Gece Modu'nu kapatmak,
Cihazınızın Geliştirici Seçenekleri bölümünden cihazınızı Gece Modu'ndan çıkartmak, gibi...
Lakin, ya cihazınızı Gece Modu'na geçiren uygulamanın ayarlar bölümünde bende olduğu gibi Gece Modu'nu kapatmanız mümkün değilse?
Yahut, cihazınızın Geliştirici Seçenekleri bölümünden yine bende olduğu gibi Gece Modu ile ilgili bir ayar yoksa?
Bu sorunu en kolay şekilde şöyle çözebilirsiniz,
Cihazınıza Gece Modu özelliğini açıp kapatabileceğiniz bir uygulamaya yükleyip Gece Modu'nu kapatarak.
Ben bu işlem için kendime
uygulamasını seçtim.Siz dilerseniz farklı bir uygulama da kullanabilirsiniz.

uygulamasını cihazıma yükleyip uygulamanın ayarlar bölümünden Gece Modu'nu kapattığım zaman,Cihazım Gece Modu'ndan çıkıyor.