Not 1: PMT Changed (Bölümleme tablosu değişti uyarısı anlamı) ufs bellek üzerindeki partition ofsetleri değiştiği için bu uyarıyı alırsınız.
Yüklemeye devam ederseniniz yazılımda mevcut olmayan kaybolacak ve güncellenecek alanlar var.
Öneri1 :
Öneri2 : Paylaşılan exploitte diğer mtk bl kilitli cihazlar için yetkilendirme olmadan flaşlanabilir.
Yüklemeye devam ederseniniz yazılımda mevcut olmayan kaybolacak ve güncellenecek alanlar var.
- Ilk defa SP_Flash_Tool ile rom yüklenecekse (merlin cihazı için BEGONIA için aynı durum söz konusu değil) mutlaka PMT uyarısı değişti alırsınız. Sebebi fabrika çıkışı bellek ofsetlerinin yeni romlarda değiştirilmiş olması. ofsetler sadece bu şekilde rom yüklendiğinde değişir. (yanlış rom seçtiğinizde de PMT Changed uyarısı alırsınız.)
- PMT değişirse belleğe format atılır sadece nvram(imei sn bilgileri) bilgisayara SP Flash Tool bilgisayarınıza geçici yedek alır ve rom yükleme sırasında yeni ofsetlerine kopyalar ve yedeği siler. Bu sebepten dolayı işlemi yarıda kesmeyin.
- PMT güncellenirse cihaz formatlanacağı için Booltloader Unlocked bilgisi cihazdan silinir.
- Format All seçeneğini seçerseniz aynı işlemi yedek almadan yapar elinizdeki rom ne içeriyorsa onu yükler.
V12.0.7.0.QJOMIXM sürümüne kadar denenmiştir
- Hydra mtk tool ile önce araç çubuğundan "comport" seçeneğini seçin (UART modu)
- UART moda girmek için cihazı ses açma kısma beraber basarak usb takın.
- UART portuna (BROM) libusb filter ile driver install ederek filtre ekleyin bypass yapılırken kullanılacak.
- HYDRA MTK dan exploiti auto işaretini kaldırın ve exploiti manuel çalıştırın
- Sonrasında normal flash yazar gibi yazın.
- Tavsiyem sonrasında METOD1 ile tekrar flaşlayın
Bağlantıyı görüntülemek için izniniz yok! Lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.
Bağlantıyı görüntülemek için izniniz yok! Lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.
linkteki gibi konu başlatabiliriz. Linkte Patched Download Agent dosyaları var.Öneri2 : Paylaşılan exploitte diğer mtk bl kilitli cihazlar için yetkilendirme olmadan flaşlanabilir.
Beyler telefon fastboot a iken yanlış yazılım yükledim iptal ettim normal yerine eng yüklemeyi iptal ettim yani. ama erken etmişim systemi flaşlamasını bekleseydim keşke neyse akşam öyle bırakmıştım. sabah flashtoll pro içindeki spflash tool ile seçili download agenti seçerek kendi haline bıraktım siyah ekranda bootloop yapıyordu flashlandı.

- eng preloader olduğu için exploit söz konusu değil da dosyası ile işlem yapabilirsiniz.
- SP_Flash_Tool_v5.2104_Win lib da match işaretini kaldırın

Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: