Tavsiye Factory Reset Protection (FRP) Nedir?

'Samsung' forumunda leonidasss tarafından 16 Nisan 2018 tarihinde açılan konu

  1. leonidasss

    leonidasss Turkey Moderator Site Yetkilisi

    Katılım:
    4 Mart 2017
    Mesaj:
    1,176
    Alınan Beğeniler:
    848
    Ödül Puanları:
    158
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Hakkari
    Windows
    Windows
    Chrome 65.0.3325.181
    Chrome 65.0.3325.181
    Cihaz Koruması veya Fabrika Sıfırlama Koruması (FRP) nedir?
    Android?? cihazlar, ekran kilitleri ve veri şifreleme de dahil olmak üzere cihazınızı ve bilgilerinizi korumak için kullanabileceğiniz yerleşik güvenlik özellikleri sağlar. Veri koruması veya Fabrika Sıfırlama Koruması (FRP), Android cihazlarda Lollipop 5.1 ve üzeri bir güvenlik özelliğidir.

    Bir Google kurduğunuzda FRP otomatik olarak etkinleştirilir ?? Cihazınızdaki hesap. FRP etkinleştirildikten sonra, bir cihazda daha önceden kurulmuş bir Google kullanıcı adı ve şifresi kullanarak oturum açana kadar, fabrika verilerine sıfırlandıktan sonra bir cihazın kullanımını önler.


    FRP nasıl çalışır?
    Fabrika Verisi Sıfırladığınızda, tüm ayarlar fabrika varsayılan ayarlarına döndürülür. Dosyalar ve indirilen uygulamalar dahil olmak üzere tüm veriler silinir.

    Cihazda bir Google Hesabınız varsa, FRP etkin. Bu, sıfırlama işleminden sonra kullanıcı adı ve şifreyi kullanarak Google Hesabına giriş yapmanız gerekeceği anlamına gelir. Cihazda ayarlanmış birden fazla Google Hesabınız varsa, hesaplardan herhangi birini kullanarak giriş yapabilirsiniz.

    Yetkisiz bir kişi cihazı başka bir yöntemle sıfırlamaya çalışırsa, cihaz Google kullanıcı adı ve şifresini kullanarak giriş yapmayı gerektirir. Bu, cihazınız kaybolduğunda veya çalındığında, başka bir kişinin onu sıfırlayamayacağı ve kullanamayacağı anlamına gelir.


    FRP hakkında bilmem gerekenler nelerdir?
    Cihazınızı fabrika varsayılanlarına sıfırlamak isterseniz, Google Hesabınızı ve şifrenizi bildiğinizden emin olun, çünkü sıfırlamanın sonunda giriş yapmanız gerekir.

    Cihazınızı fabrika varsayılanlarına sıfırlamak, ancak Google kullanıcı adınızı ve / veya şifrenizi hatırlamıyorsanız, bunlardan birini yapabilirsiniz:

    Cihazı sıfırlamadan önce hesabı kaldırın. Cihazızının ayarlarına girip hakkında bölümüne girerek derleme numarasını bulup üst üste derleme numarasına 7
    kez basıp geliştirici seçeneklerinden oem kilidini açın.

    Cihazınızı zaten sıfırladıysanız ancak Google kullanıcı adınızı ve / veya şifrenizi hatırlamıyorsanız, cihaz kullanılamaz.


    Bu durumla karşılaşan arkadaşlarımız çözüm bulamadıkları zaman cihazda kalıcı bir hasar bırakmamak adına en yakın teknik servise başvursun.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 18 Nisan 2018 02:11
    silivriserdar bunu beğendi.
Yükleniyor...

Konuyu Önceden Okuyan Üyeler (Toplam Sayısı: 7)

Bu Sayfayı Paylaş

XenForo Add-ons by Brivium ™ © 2012-2013 Brivium LLC.