- 27 Ara 2016
- 2
- 0
- 1
- 35
Bu modelin bios şifresini bilen bir arkadaş var mı acaba ya da yöneticilerden casper ı defalarca aradım şifreyi alamadım
Bu modelin bios şifresini bilen bir arkadaş var mı acaba ya da yöneticilerden casper ı defalarca aradım şifreyi alamadım
şifreyi bilen varmı , benim alette win çöktü.kurtarma konsolu çalışıyor ama
sistem yöneticisi olmadığım için imajda atamıyorum , hiçbir yere giremiyorum.
bios da şifreli
BU ANAKART ÜZERİNDE KISA DEVREYİ NASIL YAPABİLİRİZ SİZ BU ANAKAR KOCAELİ B.B DAĞITTIĞI TABLET PC N410 MODELİ BÜTÜN HEPSİNİN BİOS ŞİFRESİ STANDART FAKAT CASPER BAYİİLER VERMİYOR ŞİFREYİ SİZDE Mİ ÇÖZEMEDİNİZ HENÜZ.HANGİLERİ KISA DEVRE YAPAR BU ANAKARTTA.
Ekli dosyayı görüntüle 2
bu nedir tabletmi yoksa pcmi? bios yazınca anlayamadım abi daha açıklarsan modelini yardımcı olmaya çalışırız
Bios şifresini servis haricinde bilen yoktur. Onlarda master şifre vardır. Servise götürmeniz gerekiyor.casper nirvana 410 tablet pc. ( win 10 yuklu - bios giriş casper tarafından şifreli )
amaçımız usb den win10 kurulum yapa bilmek.bios şifreyi geçe bilirsek.
teşekkürler.
Siz bu mainboardu, rockchip ile karıştırdınız. Yada eski masaüstülerle herhalde. Şimdiki bioslar silikonlu ve kısa devre ile sıfırlanmayanlardan. Kısa devre yaparsanız başka elemanları bozarsınız. Önceden yanlış yapınca sigortamız atardı, şimdi direk işlemci gidiyor. Sakın kısa devre yapmayın.
Zannediyorum demek istediğiniz, jtag board ile bios sıfırlamasından bahsediyorsunuz. Testpointlerden biosa bağlanılıyor. Önceden masaüstü bilgisayarlarda yapardık. En son asus boardlarda yapmıştım jtagı. Meşakkatli ve sıkıntılı bir iş. Her board hakkında teknik bilgi ve şemaya sahip olman gerekiyor..Bu cihazların Bios'larının sıfırlanması için bir yol var aslında.
Cihaz bir devre ile başka bir cihaza bağlanıyor.
Daha sonra da bağlanılan cihaz üzerinden aradaki devre yardımı ile işlem yapılıyor.
Lakin bu işlem ileri derecede hem elektronik hem de bilgisayar bilgisi gerektirmektedir.
(Bu işlem sizin cihazınızda nasıl yapılır hiç bir bilgim yok. Cihazı bizzat incelemem lazım.)
Örnek bir işlem:
Zannediyorum demek istediğiniz, jtag board ile bios sıfırlamasından bahsediyorsunuz. Testpointlerden biosa bağlanılıyor. Önceden masaüstü bilgisayarlarda yapardık. En son asus boardlarda yapmıştım jtagı. Meşakkatli ve sıkıntılı bir iş. Her board hakkında teknik bilgi ve şemaya sahip olman gerekiyor..
SM-N950 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Genelde reset pini, şase ile kısa devre edilir. Ama kısa devre bir saniyeyi geçmesin.