Direk rom atarsan cihaz şebeke gider ama twrp yükleyip yedek alıp işlem yaparsan hem eski yedeğini dönersin hemde yazılımı denemiş olursun. Bununla ilgili konu açmıştım. Şimdi konuya atacağım.Arkadaşlar android 7 yüklü ve imei değişmiş s7 edge cihaza custom rom yüklesek şebeke ya da imei sorunu olur mu?
Twrp yüklü benim cihazda, yedekte aldım. Twrp ile ayrıca efs yedekte aldım.
Büyük ihtimal olur diye düşünüyorum. Tabi daha önce denemedim ama yükleyeceğiniz custom rom modem dosyası uyumsuzluk yapar diye düşünüyorum.Yanlış anlaşıldım galibaorjinal firmware değilse xda benzeri sitelerden custom rom yüklemekten bahsediyorum. Benim cihaz android 7 yüklü ve imei atılmış.
Sizin anlattığınız orjinal yazılım yüklemeyi de nasıl yapacağımı öğrenmiş oldum arada bu arada. Teşekkür ediyorum. Netice olarak Android 7 yüklü imei atılmış telefona custom rom yüklesem sıkıntı our muydu sorum.
İmei değiştirilmiş samsung cihazları özellikle üst segment olanlar sıkıntı yaratıyor. Yazılım yüklemesi veya güncelleme gibi işlemlerde tekrar patch certifica yapmak gerek. Ama diğer cihazlarda böyle bir sorun ben görmedim.Bence de teknik olarak bi sorun olmaması lazım. LG G3 telefonum vardı. Yüklemediğim rom kalmamıştı ve hiç imei şebek vs sorunu olmadı onda. S7 nedendir bilmiyorum ama sanki imei işleri ne zaman ne olacağı belli değil gibi![]()