- 23 Ara 2016
- 4,452
- 3,507
- 163
- 41
Merhaba arkadaşlar elimde samsung galaxy sm-a800f cihaz var. Z3x te imei ve sertifika bölümleri açık ama sertifika yaparken hata alıyorum. Daha önce bu cihaza imei repair yapan oldumu. Olduysa yardımcı olursanız sevinirim. Hata bu aşağıdaki yazı z3x sürümlerinin çoğunu denedik olmadı.
Running zTool, please wait... error (11.1)
Edit=Çözüldü
Edit = Bu cihaza imei repair işlemi yaparken mutlaka efs ve cert yedeğini alın.
Bu cihaza patch certificate yapılmıyor.
Ama cert yazabilirsiniz. Sorunu bugün çözdük ama baya uğraştırdı.
Arkadaş bir yerden cert dosyası indirmiş onu backup kısmından Write cert deyip yükleme yapınca cihazın şebekesi geldi.
İmei yazmıştım ama cert yükleyince cert üzerindeki imei numaraları cihaza yazıldı. Benim yazdıklarım kayboldu.
Android 5.1.1 sürümündeydim internet çekmedi. Sonra format attım gene internete girilmedi. Ayarlar felan uğraştım olmadı.
Sonra android 6 sürümüne çektim ve format attım düzeldi.
Şebeke çekiminde de sorun çıkmadı. İnternete de giriyor artık.
Ama cihazın seri no imei kısmında yazmıyor. İmei ve patch yapma için baya uğraştık o yüzden gitti herhalde.
Reset msl, reset efs, nv bin data, cert Write, modem yükleme vesaire işlemleri yapıldı.
Tabi burada önemli kısım ben cert ve efs yedeğini almamıştım. Bu cihaza işlem yaparken mutlaka bu yedekleri alın hatta twrp yükleyip gerekirse sistem yedeğini alın.
Sonra benim gibi çok uğraşırsınız. Ve bu cert olayında bir ufak detay daha var onuda buraya yazamıyorum. Gerekirse özelden arkadaşlara yardımcı olurum.
Running zTool, please wait... error (11.1)
Edit=Çözüldü
Edit = Bu cihaza imei repair işlemi yaparken mutlaka efs ve cert yedeğini alın.
Bu cihaza patch certificate yapılmıyor.
Ama cert yazabilirsiniz. Sorunu bugün çözdük ama baya uğraştırdı.
Arkadaş bir yerden cert dosyası indirmiş onu backup kısmından Write cert deyip yükleme yapınca cihazın şebekesi geldi.
İmei yazmıştım ama cert yükleyince cert üzerindeki imei numaraları cihaza yazıldı. Benim yazdıklarım kayboldu.
Android 5.1.1 sürümündeydim internet çekmedi. Sonra format attım gene internete girilmedi. Ayarlar felan uğraştım olmadı.
Sonra android 6 sürümüne çektim ve format attım düzeldi.
Şebeke çekiminde de sorun çıkmadı. İnternete de giriyor artık.
Ama cihazın seri no imei kısmında yazmıyor. İmei ve patch yapma için baya uğraştık o yüzden gitti herhalde.
Reset msl, reset efs, nv bin data, cert Write, modem yükleme vesaire işlemleri yapıldı.
Tabi burada önemli kısım ben cert ve efs yedeğini almamıştım. Bu cihaza işlem yaparken mutlaka bu yedekleri alın hatta twrp yükleyip gerekirse sistem yedeğini alın.
Sonra benim gibi çok uğraşırsınız. Ve bu cert olayında bir ufak detay daha var onuda buraya yazamıyorum. Gerekirse özelden arkadaşlara yardımcı olurum.
Moderatör tarafında düzenlendi: